projekt

Nowoczesna klasyka – projekt współczesnej willi w Bielsku-Białej

Nowy projekt krakowskiej pracowni architektonicznej MIKOŁAJSKAstudio to doskonały dowód na to, że połączenie modnego designu z elementami klasycznymi jest możliwe! Mimo nawiązań do architektury i wnętrz klasycznych 400-metrowa willa została zaprojektowana z wszelkimi wygodami, znalazło się w niej między innymi miejsce na windę i elegancką piwniczkę na wino. Otwarty układCzytaj więcej…

Elegancki minimalizm w kolorach ciemnego, tajemniczego lasu

W liczącym ponad 55 metrów kwadratowych mieszkaniu na warszawskim Wawrze królują szarości, czernie, butelkowa zieleń, ciemne drewno i niewielki dodatek złota. Nowoczesne przestrzenie mieszkania uzupełniono nawiązaniami do stylu industrialnego. Dzięki połączeniu naturalnych materiałów, złotych detali i ciemnej palety kolorów udało się uzyskać spójną, elegancką aranżację, której jednak nie brakuje energii.Czytaj więcej…

Nowoczesna stodoła projektu Marty Czerkies z dębową podłogą Jawor-Parkiet

Nie trzeba wyjeżdżać daleko, aby cieszyć się ciszą, zielenią lasu i lokalnym otoczeniem. Można przy tym mieszkać komfortowo i w pięknych okolicznościach przyrody. Zaprojektowany przez Martę Czerkies dom typu nowoczesna stodoła jest przestronny, pełen światła, a za sprawą dużych przeszkleń natura niemal przenika do wnętrz. Projektanta wybrała dębową podłogę Jawor-Parkiet.Czytaj więcej…

Mieszkanie według projektu HOLA Design

Biokominek w salonie, półwysep w kuchni, a w łazience master – choć niewielkiej – szykowna toaletka. W 80-metrowym mieszkaniu na warszawskich Skoroszach projektanci z pracowni HOLA Design zrealizowali te i wiele innych marzeń pary inwestorów. Eleganckie wnętrza pełne światła prezentują się znakomicie, są piękne, wygodne, funkcjonalne. Co dziś najbardziej cieszyCzytaj więcej…

Apartament zatopiony w zieleni

Przestrzeń łącząca kameralność małego domku, komfort podmiejskiej willi i sznyt luksusowego apartamentu. Zatopiona w zieleni i dopracowana w każdym detalu. Mała, zaciszna, pełna zieleni uliczka na Grochowie, sąsiedztwo przedwojennych willi. Tutaj na parterze wybudowanego przez siebie kameralnego apartamentowca swoje mieszkanie stworzyła Agnieszka. Spory kawałek od Śródmieścia Warszawy, ale prawdziwie wielkomiejskaCzytaj więcej…

Dom nad stawem inspirowany tradycyjną architekturą Warmii i Mazur

Czy da się spójnie połączyć nowoczesne rozwiązania, stylowy minimalizm oraz nawiązania do tradycyjnej, regionalnej architektury? „Dom nad stawem” to wyjątkowa inwestycja projektu biura LINE Architekci, która udowadnia, że jest to możliwe. W jej ramach zastosowano wiele pomysłowych i oryginalnych rozwiązań, wykorzystując jednocześnie olbrzymi potencjał płaskiej dachówki ceramicznej DOMINO marki CREATON.Czytaj więcej…

Nowoczesna stodoła pełna elegancji i technologicznych smaczków

Onieśmiela skalą, zaskakuje formą i zachwyca rozwiązaniami. Łączy monumentalną architekturę z monochromatycznym i eleganckim wnętrzem. Ten dom w warszawskim Wilanowie jest dowodem na to, jak bardzo projekt wnętrza może zależeć od architektury budynku. I na to, jak wiele dobrego może ta zależność przynieść. Inwestorzy zwrócili się do Rolanda Stańczyka zCzytaj więcej…

Kolorowy minimalizm. Nowoczesne mieszkanie w Warszawie

Nowoczesny apartament w Warszawie łączy minimalizm z kolorem. Barwne akcenty ożywiają całą przestrzeń, odzwierciedlając pogodne podejście do życia mieszkańców. Wśród nich pierwszoplanową rolę odgrywa niebieska sofa w salonie. To model Umo marki Nobonobo. Projekt 85-metrowego wnętrza mieszkania w Warszawie łączy nowoczesny minimalizm z kolorowymi elementami. Duet bieli i czerni wrazCzytaj więcej…

Rodzinna sceneria. Przytulne mieszkanie w Warszawie

Miało być nietuzinkowo, naturalnie i swobodnie. Bardzo ważne było również dostosowanie rozwiązań do potrzeb rodziny z małymi dziećmi. By sprostać oczekiwaniom inwestorów, architekci z pracowni Decoroom postawili na ponadczasowe szarości oraz skandynawską stylistykę. Położone na warszawskim Żoliborzu mieszkanie urządzone zostało z myślą o 4-osobowej rodzinie. Klientom zależało na stonowanej iCzytaj więcej…